Ungarsk gullasch

Ungarsk gullasch

Peter Grundtvig

Antal 3 personer

Ingredienser

  

  • 500 gram Skært oksekød
  • 500 gram Løg Pillet vægt
  • 500 gram Gulerødder Skrællet vægt
  • 500 gram Friske tomater
  • 150 gram Røde peberfrugt
  • 150 gram Gul peberfrugt
  • 150 gram Grøn peberfrugt
  • 1 stk. Rød chillipeber
  • 0,5 liter Vand eller hønsefon
  • Salt & Peber
  • 4 spsk Paprika Evt. edelsuss

Sådan gør du

 

  • Alle grøntsager skæres i store tern (retten skal koge længe, så store tern er nødvendige for at det hele ikke smatter ud), chili uden kerner snittes fint og tomaterne skæres i både.
  • Grøntsagerne holdes separat, da de skal i gryden i forskellig rækkefølge.
  • Tag en stor gryde steg løg til de bliver bløde tilsæt derefter kødet som er skåret i mundrette tern og chili brun det godt af i 5-10 min, rør ind imellem så løg ikke bliver brændte.
  • Tilsæt peberfrugt og lad stege i yderligere 5 min så de bliver bløde.
  • Tilsæt vand og gulerødder rør godt rundt og skru ned for varmen (skal kun stå på 2-3 stykker -4-5 hvis komfuret går op til 12)kom derefter tomater i gryden så det dækker hele overfladen og læg et lag af paprika over tomaterne så de er helt dækket (RØR IKKE RUNDT) læg låg på og lad det simre.Det er meget vigtig at varmen ikke er for høj så det ikke brænder på og der må ikke røres i gryden før paprikaen er sunket helt ned -det tager ca en time.
  • Tilsæt derefter salt og peber efter smag og rør rundt i gryden.kom igen en lag paprika over hele grydeflade og lad gullaschen simre vider gerne flere timer på lavt blus men mindst en time endnu.
  • Server med kartoffelmos eller ris og groft brød.

Skriv et svar

Opskrift Vurdering




*