Aspargessuppe

Aspargessuppe

Peter Grundtvig

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 28 minutter

Ret Suppe

Antal 4 personer

Ingredienser

  

  • 600 gram hvide asparges
  • 6 stk. grønne asparges
  • 1 tsk. olivenolie, eller smør
  • 1 stk. løg finthakket
  • 250 gram kartoffel skrællede og skåret i små tern a ca. 1 cm
  • 5 dl. hønsefond
  • 1 stk. æggeblomme
  • 1 dl. piskefløde
  • 1 øko citron lidt revet citronskal
  • 1 tsk. smør
  • sort peber friskkværnet
  • flagesalt

Sådan gør du

 

  • Skræl de hvide asparges. Læg dem gerne på et skærebræt og skræl dem på alle sider, start lige under aspargeshovedet og derfra ned. Skær 1-2 cm af bunden som kasseres.
  • Skær hovederne af både de hvide asparges og de grønne asparges (ca. 2 cm af hver) og gem dem til senere.
  • Aspargesstilkene skæres i 1-2 cm stykker.
  • Sauter løg i en gryde i lidt smør eller olie til de er bløde og klare. Tilsæt kartofler og boullion, kog op og lad det koge i 7-10 minutter, hvorefter aspargesstilkene kommes i og koges videre til kartofler og asparges er kogt mørt.
  • Blend suppen rigtig godt!
  • Lidt afhængig af hvilken blender man har, og hvor kraftigt den kan blende, så kan de være at suppen bør sigtes hvis den føles trevlet. Hæld i så fald den blendede suppe gennem en sigte i en gryde.
  • Kog suppen op og smag den til med piskefløde, citronskal, salt og peber. Tilføj lidt mere boullion, hvis den er for tyk i konsistensen.Når aspargessuppen er perfekt, piskes en æggeblomme i den varme suppe – brug et piskeris.

Aspargeshovederne

  • De hvide aspargeshoveder dampes i 2-3 minutter i kogende letsaltet vand og de grønne aspargeshoveder sauteres lynhurtigt på en pande i lidt smør.
  • Anret suppen med aspargeshoveder lidt friskkværnet sort peber og server med godt brød

Skriv et svar

Opskrift Vurdering




*