Burgerboller

Burgerboller

Peter Grundtvig

Er der noget mere lækkert end hjemmelavet burgere?Men hvorfor ikke lave sine Burgerboller selv?Denne opskrift gør det til en nem, let, enkel og yderst velsmagende oplevelse.Du får nogle Burgerboller der er bløde, svampet og lækkre.

Tilb. tid 2 timer

Ret Bagværk

Antal 8 stk.

Ingredienser

  

  • 1 dl lunkent vand
  • 1 dl A38, naturel youghurt, fromage fraiche fraiche, skyr eller lign.
  • 50 gram gær
  • 60 gram Blødt smør eller margarine
  • 40 gram sukker
  • 1,5 tsk salt
  • 400 gram hvedemel
  • 1 stk. æg Til pensling

Pynt

  • Sesamfrø

Sådan gør du

 

  • Gæren udblødes i vandet.
  • Resten æltes i og røres til en blød dej tilsæt eventuelt lidt mere mel, hvis dejen er for klistret.
  • Dæk skålen til med et viskestykke og lad dejen hvile i 15 min.
  • Vej dejen af i 90 g runde boller og lad dem hvile i 5 min.
  • Tryk dem flade med hånden og pensel dem med æg/vand drys sesam på.
  • Stil dem til hævning under en plastik pose og et viskestykke et lunt sted i 1 time.
  • Bages i ovnen ved 230 grader i cirka 10-12 min.

Vigtigt

  • Det er vigtigt at have plastik og viskestykke over under hævningen, da plastikken holder på fugten og viskestykket holder på varmen.

Skriv et svar

Opskrift Vurdering




*