Ægte franske flûtes

Ægte koldhævede franske flûtes

Peter Grundtvig

Det her er den bedste opskrift på hjemmebagte franske flûtes – både hvad angår smag og krumme ligner de præcis rigtige franske flûtes.Flûtene er både nemme og billige at bage. Dejen slås sammen om aftenen og stilles til hævning, natten over, i køleskabet, så er de lige til at forme og bage dagen efter.Flûtene er bedst, samme dag som de er bagt, men de kan fryses i tætsluttet plastposer og stænkes med lidt lunkent vand, når de på et senere tidspunkt lunes i en god varm ovn.

Ret Bagværk

Antal 3 stk.

Ingredienser

  

  • 15 gram gør
  • 0.5 liter lunken vand
  • 1,5 tsk salt
  • 675 gram hvedemel

Sådan gør du

 

  • Smuldr gæren i en stor skål
  • Hæld lunkent vand (ca 37°) ved, og rør, indtil gæren er opløst.
  • Tilsæt salt og mel.
  • Rør dejen sammen.
  • Dæk skålen med plastfilm og sæt den i køleskabet til hævning natten over.
  • Hæld dejen ud på et melet bord og form, ved mindst mulig æltning, dejen til tre lange flûtes.
  • Læg dem på en velsmurt bageplade, på bagepapir eller i en flûteform. Rids dem 2 – 3 snit.
  • Lad flûtene efterhæve i 30 minutter
  • Bag den ved 300° i 8 minutter
  • Dæmp herefter varmen til 200° og bag dem færdige i ca. 20 minutter til de er gyldende og sprøde.

Skriv et svar

Opskrift Vurdering




*