Kylling i sur-sød sovs

Kylling i sur-sød sovs

Peter Grundtvig

Kylling i sur-sød sovs, lavet i en Actifry er en yderst delikat ret, som bringer én til østens fjene afkrog.

Ret Hovedret

Ingredienser

  

  • 1 spsk. Olivenolie
  • 1 stk. stort løg (skåret ud i mundrette stykker)
  • 1 stk. rød peber (skåret ud i mundrette stykker)
  • 1 stk. grøn peber (skåret ud i mundrette stykker)
  • 1 fed hvidløg (hakket fint)
  • 2 stk. kyllingbryst (skåret ud i mundrette stykker)
  • 1 tsk. majsmel (til at vende kyllingestykkerne i)
  • 227 gram annasstykker (1 ds.) (saften bruges til soucen)
  • 1 knsp tørrede rød chili

Ingredienser til sovsen

  • 1 spsk majsmel
  • 2 tsk. sukker
  • 2 tsk. Worcestershire source
  • 70 ml. ananassaft (fra dåsen)
  • 20 ml. vand
  • 2 spsk. rødvinseddike
  • 3 spsk. tomat ketchup (strøjne)
  • 1 spsk. Ketjap manis (Indonesisk soya source) (Mørk soya source kan godt bruges i stedet)
  • 1 knsp hvid peber

Sådan gør du

 

  • Vend kyllingestykkerne i majsmelen, og læg dem til side.
  • I en lille skål blander du majsmel og sukker
  • Tilsæt Worcestershire source, anannas juice, vand, rødvins eddike, tomat ketchup og ketjap manis sammen med 1 stor kvivspids hvid peber.
  • Kom løgne i Actifryen med en spsk olie og kog i 3 minutter.
  • Åben låget og tilsæt peberfrugterne og kog, yderligere i 8 minutter.
  • Tilføj kylling og hvidløg sammen med sovsen og kog i yderligere 10 minutter.
  • Tilføj anannas og kog i yderligere 5 minutter eller indtil kyllingen er kogt tilpas.

Servering

  • Retten serveres med ris.

Skriv et svar

Opskrift Vurdering




*